Projectpartners

Deze krantenbank is een initiatief van Erfgoedcel k.ERF en Kempens Karakter  en kwam tot stand met behulp van diverse archieven en documentatiecentra uit regio.

Met deze krantenbank willen erfgoedcel k.ERF en Kempens Karakter de lokale Kempense kranten beschikbaar maken voor een breed publiek. Kranten bevatten een schat aan informatie, maar zijn erg fragiel. Een digitale kopie maken is daarom een goede en duurzame oplossing om de kranten te bewaren voor de toekomst. Digitaliseren is een eerste stap, maar de kranten komen pas echt tot hun recht door ze vlot doorzoekbaar te maken. Dat is het doel van deze website.

De volgende archieven, documentatiecentra en uitgeverijen stelden een collectie ter beschikking van Erfgoedcel k.ERF en Kempens Karakter en boden ondersteuning bij het uitvoeren van dit project:

  • Erfgoed Balen - meer informatie via de website of via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Archief Geel - meer informatie via de website of via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Heemkundige Kring Meerhouts Patrimonium - meer informatie via de website.
  • Archief Herentals - meer informatie via de website.
  • Archief Mol - meer informatie via de website of via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Het Nieuwsblad van Geel - meer informatie via de website.
  • Drukkerij Het Zoeklicht - meer informatie via de website.

Wegens de wet op de auteursrechten, zijn kranten jonger dan 70 jaar slechts beperkt openbaar toegankelijk. Deze kranten zijn dus enkel beschikbaar in alle archieven, openbare bibliotheken en documentatiecentra/heemkringen van de gemeentes Balen, Dessel, Geel, Laakdal, Meerhout, Mol en Retie. 

 

Zoeken in

de Krantenbak

Zoek in al onze kranten
home-search
partner-logo partner-logo partner-logo